Share


Tel: 023-5749407 Mob : 06-41922755

Laat u telefoon nummer achter en wij bellen u terug. DutchEnglish

Restauratie onze Specialiteit


Restauratie Stucadoor

Restauratie is een specialiteit van restauratie stucadoor Danny De Ruig.

Is het restaureren van plafonds, muren en klassieke decoraties in voornamelijk monumentale panden.
Wij restaureren ornamenten, rozetten, lambriseringen, lijsten, haarden, zuilen en nog veel meer. Bij een restauratie voeren wij uiteraard ook reparaties uit, zoals scheuren in het plafond en loslatend pleisterwerk.

Een aanvullende specialiteit is dat wij ook productiewerk leveren. Dit is het exact kopiëren van bestaande delen zoals lijstwerk, ornamenten en andere decoratieve elementen. Handig voor als er delen zijn beschadigd of verloren zijn gegaan.

Heeft u reeds bestaand (historisch) stucadoorswerk met beschadigingen, dan is het vaak mogelijk om dit te restaureren. Het vervaardigen van exacte kopieën van (delen van) lijstwerk, ornamenten en togen is een specialiteit van restauratie stucadoor Danny De Ruig.
Bij restauratie van uw stucwerk kunt u kiezen voor behoud van zoveel mogelijk oorspronkelijk materiaal, maar ook voor geheel nieuw stukadoorswerk dat een exacte kopie van het origineel is.

Bij de eerste optie is kleurverschil praktisch onvermijdelijk; het precies afstemmen van de kleur van gerepareerd stukadoorswerk op die van oorspronkelijk stucadoorswerk is een haast onmogelijke opgave. Hierdoor is het sausen van historische stucdelen en stukwerk eigenlijk de enige keuze.

De optie van het geheel kopiëren van oud lijstenwerk brengt (naast het voorkomen van kleurverschillen) als extra voordeel met zich mee dat een kopie beter bestand is tegen scheurvorming, o.a. door gebruikmaking van moderne, flexibele mortels ter bevestiging.

Wilt u meer informatie neem dan contact op

Restauratie stucadoor Danny De Ruig is uw stucadoor voor restauratie 

Stucadoorsbedrijf Danny de Ruig uw Stucadoor

Telefoon
:
023-5749407
Mobiel
:
06-41922755